Vinberg

Drömhuset på Eriksbo Park

Inflyttning Våren 2015

Gips/Spackling och köksskåp

Nu har vi gipsat större delar av övervåningen samt spacklat. Taket är ännu ogjort (egentligen kanske man skulle ha börjat där, men nu blev det inte så..). Vi har även börjat bygga in några IKEA köksstommar i kattvindarna i båda sovrummen. I allrummet kommer det också byggas in ett skåp, men en lite större variant, samt att belysningen ska in.

När vi spacklar så kör vi först "Skarvspackel" en liten fuktigare variant där pappersremsan fästes i fuktigt spackel. När denna har torkat  slipar/skrapar vi bort lite av det värsta, för att sedan applicera "Medium"-spackel (Beckers,  röd burk, 199 kr för 10 liter på Bauhaus). Sen ytterliggare en vända med mediumspackel för att få till finlagret. Vi använder inget "Lätt hand" spackel där vi ska tapetsera, för det fanns tydligen en risk med att fästa tapeter på "Lätt hand" spackel, att de kan släppa efter något år. Så vi har valt att köra "Medium" spackel överallt förutom i garderoben, då körde jag "Lätt Hand/FinSpackel"  över hela ytan då vi bara har OSB och inget gips. Detta för att få det lite finare när vi målar på det.

För ytterhörn med gips kör vi en självhäftande plastlist som vi köpte på Byggmax,  blir riktigt fina hörn! Innerhörn så spacklar vi för att tillsist, innan tapetsering, lägga en fog.