Tekniskt samråd och profiler

Nu har vi haft det tekniska samrådet med kommunen tillsammans med säljaren från Älvsbyhus och vår KA. Det var inga konstigheter med bygget och vi förväntas få startbeskedet i början på nästa vecka. Grävmaskinisten räknar med att påbörja arbetet på tomten på onsdag nästa vecka vilket är väldigt roligt! Äntligen händer det något mer ute på tomten! Dock så saknar vi själva grunden från Älvsbyhus, enligt säljaren från Älvsbyhus skulle grunden vara levererad till tomten, men jag hade svårt att hitta den... Kanske dyker upp i början av nästa vecka.

De punkter som har kommit upp är att vi kanske behöver höja huset en aning med tanke på grundvattennivån, och se till att dräneringen ligger på rätt nivå i förhållande till grundvattnet. Känns onödigt att dräneringspumpen hela tiden måste pumpa grundvatten... Det visar sig när de börjar gräva, och vi ska ha ett möte med grävmaskinisten i början av nästa vecka för att stämma av lite.

Profilerna har även kommit upp på tomten där kommunen/lantmäteriet ska göra sin finutsättning. Vilket vi räknar med sker under nästa vecka!

Taggar: Älvsbyhus, Tekniskt Samråd, Tomten, Finutstakning